Ik groeide op in het kleine Brabantse dorpje Andel. Mijn nieuwsgierigheid en zoektocht naar betekenis brachten me al snel naar verschillende mensen en plekken in de wereld.

Ik studeerde wijsbegeerte in Antwerpen, humanistiek in Utrecht en (remonstrantse) theologie en religiewetenschappen met de specialisatie spiritual care in Amsterdam. Tussendoor maakte ik nog een uitstap naar muziektherapie, omdat je met muziek soms meer kunt zeggen dan met woorden.

Op dit moment ben ik parttime werkzaam als programmamaker bij stichting de Graal in Utrecht. Ook werk ik vanaf september 2018 als verhalenmaker en dominee bij de Remonstranten in Eindhoven waarbij ik vernieuwende initiatieven mag vormgeven. Verbinding en ontmoeting van stadsgenoten staan centraal in mijn werk.

Graag doordenk ik de samenleving in al haar facetten, en onderzoek ik hoe we naast elkaar kunnen staan. Door welke verhalen laten we ons leven leiden? Welke verhalen worden verteld, welke verhalen stoppen we weg en begraven we diep in onszelf?

Ik ben een idealist met realiteitszin en bouw graag bruggen tussen verschillende mensen.

De woorden die ik nu met mij meedraag komen van Phumzile Mlambo-Ngkuca:

“Being a leader doesn’t mean being in front, it means removing obstacles so others can lead”

Phumzile is op dit moment hoofd van UN Women en onder-secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Ik had het voorrecht om haar te mogen ontmoeten tijdens CSW-62 in New York afgelopen maart.

Ik verlang naar een rechtvaardige samenleving waarin ieder mens zichtbaar wordt en gezien wordt in zijn of haar potentie en mogelijkheden. En, natuurlijk, het is ook fijn als we af en toe op een bankje in de zon mogen zitten.