Als tiener zat ik dagelijks op de fiets. Vanuit mijn dorp moest ik een uur fietsen om naar de middelbare school te gaan. Toen ik later ging werken als persoonlijk begeleider van een oudere met dementie fietste ik ook elke week op en neer naar hem. Een uur heen, en een uur terug. Tijdens een van die fietstochten ontstond het idee voor ‘De Verhalenfiets’. Door het fietsen ervoer ik rust en ruimte om vol aandacht naar bijzondere levensverhalen van mensen te luisteren. Ik merkte dat op de fiets de verhalen die mensen aan mij toevertrouwden tot leven kwamen.

Binnenkort start ik met het verzamelen van verhalen in Eindhoven voor mijn project ‘de verhalenfiets’.

Er zijn zoveel grote en kleine verhalen die verschillende mensen met zich meedragen, maar nauwelijks zichtbaar zijn in onze samenleving waarin we mensen beoordelen op merites op prestaties. Graag wil ik met mijn project eenzijdige mensbeelden verruimen, en de mens in zijn of haar veerkracht en kwetsbaarheid tonen.

Deze website zal zich in het najaar vullen met verhalen. Het doel is om uiteindelijk te komen tot een reizende tentoonstelling van verhalen en een publicatie. Maar nu eerst spring ik op de fiets!